Perinatale counseling

De periode rond de zwangerschap en bevalling kan vaak als ingrijpend worden beschouwd. Je maakt als vrouw, als koppel, als gezin een hele transitie door die kan wegen op heel wat levensdomeinen. 

Er borrelen vele vragen op, relaties veranderen... kortom, de roze wolk kan ook vaak veranderen in een broze wolk.

 

Thema's die aan bod kunnen komen:

 

* Rouw en verlies

* Vragen en bezorgdheden rond zwangerschap en geboorte

* Donkere gedachten

* Fertiliteit

* Een eerdere traumatische bevalling

* Angsten 

* Hechting en verbinding met je baby

* Een ongeplande zwangerschap

* ...

 

Hoe Ga Ik Te Werk?

 

 

Een kind op de wereld zetten is een ontzettend overweldigende gebeurtenis. Je gaat lichamelijk, emotioneel en psychisch door een intens proces.

Deze periode brengt naast verwachtingen en vreugde ook heel wat twijfels en angsten met zich mee. Daarom is het belangrijk dat je je als ouder goed laat begeleiden tijdens deze periode. Hoe jij je zwangerschap beleeft, heeft in grote mate invloed op de ontwikkeling en de hechting van je kindje.

De 1001 eerste dagen (vanaf de conceptie tot de tweede verjaardag) zijn uiterst cruciaal. Daarom werkte ik  een zorgaanbod uit voor (aanstaande) mama’s en hun gezin.

 

 

De samenwerking gebeurt aan de hand van losse sessies, jij beslist hoe vaak je bij me terugkomt.

 
  • Je neemt contact met me op
  • We doen een uitgebreide intake waarin ik me verdiep in je situatie, vragen als ‘waar zitten die pijnpunten?’, ‘hoe groot is het probleem?’, ‘hoelang is dit al gaande?’ worden beantwoord.
  • Aan de hand van jouw situatie bepalen we de samenwerking. We praten, doen oefeningen zoals het schrijven van je geboorteverhaal. We doen aan bewustwording, ontspanningstechnieken, visualisaties,…
  • Je komt zo vaak als gewenst bij me terug en ook je partner kunnen we er later bij betrekken

 

Wat Kost Het?

 

Intake: €75

Een losse sessie duurt ongeveer een uur en kost €70

Een koppel/gezinsconsult duurt ongeveer anderhalf uur en kost €95

Kan je niet aanwezig zijn op je afspraak? Zorg er dan voor dat je zeker 24u op voorhand annuleert. Zo niet ben ik genoodzaakt het consult alsnog aan te rekenen.